matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy logarytmy
dam .7:
wiadomo ,że log o podst.3 z liczby5 =a oblicz log o podst.9 z liczby5?
6 cze 22:55
Bogdan:
1
log
a
n
b =
log
a
b,
n
1
np. log
16
3 = log
4
2
3 =
log
4
3.
2
6 cze 22:58
dam .7:
dzięki Bogdan !
6 cze 23:06