matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij ożsamość
marko:
marko: uzasadnij prawdziwość tożsamości tg a / 1+tg2 a =sin a cos a
6 cze 21:55
Godzio:
tga
1
1
=
=
= sinacosa
1 + tg
2
a
ctga + tga
cos
2
a + sin
2
a
sinacosa
6 cze 21:59
Eta:
sina
cosa
sina
cosa
L=
=
=
sin
2
a
1+
cos
2
a
cos
2
a+sin
2
a
cos
2
a
sina
cos
2
a
=
*
= sina*cosa
cosa
1
L=P
6 cze 21:59