matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Oblicz:
−2
3
−2
1
−2
2
6 cze 21:37
monia:
a)−2
3
=−2*−2*−2=−8 b)−2
1
=−2 c)−2
2
=−2*−2=4
6 cze 21:43
Bogdan:
a)
monia
− źle, mimo, że wynik jest −8, dlatego, że −2
3
= −2*2*2 = −8 c) też źle, poprawnie jest: −2
2
= −2*2 = −4
6 cze 21:52