.
Kasia: 1. W trapez równoramienny wpisano koło. Krótsza podstawa trapezu ma 4 cm długości, a ramię 20
cm długości. Oblicz:
a) pole koła wpisanego w ten trapez
b ) pole tego trapezu
2. Na trapezie opisano okrąg o promieniu długości 25 cm. Dłusza podstawa trapezu jest średnicą
tego okręgu. Wiedząc, że przekątna trapezu ma długość 40 cm, oblicz obwód tego trapezu.
To już dwa ostatnie zadanka, z którymi mam problem. Drugie zadanie to w ogóle czarna magia dla
mnie, a pierwsze rozwiązałam, ale źle mi wyszło więc najwidoczniej coś źle zrobiłam. Byłabym
bardzo pomoc za pomoc z tymi dwoma zadankami

function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}