next
dla adama: |−5*−4+2*−1−2|√42+(−1)2= |−24|√17= 24}√1717
6 cze 14:26
adam: z tego długiego wzoru mam zrobic? taa?
6 cze 14:29
dla adama: b)
−4+x2=3
x=10
7+y2=7
y=7
A(10,7)
6 cze 14:30
dla adama: tak
6 cze 14:30
dla adama: to juz zdanie 4 przyklad a i b
a to na dlugosc odcinka
b to na wspolrzedne
6 cze 14:31
dla adama: 5.a
y=−0,5x −5
prosta równoległa a1=a2
P(−6,4)
y=−0,5x+b
4=−0,5*−6+b
4=−3+b
b=7
y=−0,5+7
b) prostopadła a1*a2=−1
P(−6,4)
y=2x+b
4=−6*2+b
4=−12+b
b=16
y=2x+16
6 cze 14:36
dla adama: y−8=−4−87−8* (x−(−3))
y−8=−12−7*(x+3)
y−8=127x+367
y=127x+1317
6 cze 14:41