***
Sinus: prosze o pomoc
zad2 oblicz obwod i pole trojkata rownoramiennego, wiedzac, ze kat miedzy ramionami ma miare
120
o, a wysokosc poprowadzona z wierzcholka tego kata ma dlugosc 20 cm
zad3 w trojkacie ABC dane sa: |AB|=3, |AC|=5,∡CAB=60
o. oblicz pole tego trojkata oraz dlugosc
czesci dwusiecznej kata CAB zawartej wewnatrz trojkata ABC.
zad4 w trojkacie rownoramiennym o polu 12
√3cm
2 stosunek wysokosci poproqwadzonej na
| | √3 | |
podstawe do dlugosci podstawy jest rowny |
| . oblicz miary katow oraz obwod tego |
| | 6 | |
trojkata.