matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
karoo:
log
1
/
2
(2x+1)−5=2log
1
/
2
3
6 cze 00:57
Eta:
1
załozenie 2x+1>0 => x> −
2
2log
1/2
3= log
1/2
3
2
= log
1/2
9 log
1/2
(2x+1) −log
1/2
9= 5
2x+1
log
1/2
= 5
9
2x+1
1
to:
= (
)
5
9
2
1
2x+1= 9*
32
dokończ
6 cze 01:24