pomocyy!!!
Kuba:

Pomóżcie mi

! Znajdź pole i obwód narysowanej figury,gdy AB=4(ta prosta pomiędzy kolami)
(koła są równe ,a prosta łączy 2 środki ...
5 cze 22:46
Kuba: Pomoże ktoś

?
5 cze 23:28
Kuba: Pomoże ktoś wyliczyć
6 cze 13:42
krystek: 5 czerwca o 23.35 podałeś ,że okręgi przechodzą przez te środki ,a teraz masz inny rysunek.
Zdecyduj się .
6 cze 14:01
Kuba:

poprawny rysunek prosta(czerwona to ab=4
| | 1 | | 32π | |
oto wynik pole=21 |
| π+8 √3 obwód wynosi |
| |
| | 3 | | 3 | |
Wyniki mam ale nie mogę dotrzeć jak to obliczyć...
6 cze 14:11
Kuba: up⇒
6 cze 14:51
mati: trójkąt równoboczny o boku r. trzeba poprowadzić promień do punktu przecięcia się okręgów.
w trójkącie równobocznym jest po 60 stopni kąty. wycinkami koła da się zrobić
6 sty 12:58