Mam bardzo wazny sprawdzian i musze
umiec rozwiazac te zadania, a mimo,ze probowalam to ciagle nic z tego nie wychodzi..
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
ROZWIAZANIE TEGO ZADANIA JEST TYLKO TEORIĄ NIE JESTEM PEWIEN CZY MOŻNA TAK ZROBIĆ WIĘC
PROSIŁBYM ABY KTOŚ TO POTWIERDZIŁ
ΔADE przystający do Δ BEC
ΔDEC przystający do Δ ABE
P = 2 * PΔADE + 2 * PΔ DCE = 5*5 * sin45o + 5 * 5 * sin135o = ...
sin135o = sin45o
... = 2 * 5 * 5 * sin45o = 25√2.
Powtórzę ze nie jestem pewien takiego rozwiązania zadania. Wpadłem na ten pomysł przed chwilą i
jestem ciekaw czy tka można zrobić.
Rysunek mi wcięło wiec będę musiał rysować jeszcze raz:(
| 1 | ||
P= | *d1*d2*sinα , gdzie α −− miara kąta między przekątnymi
| |
| 2 |
| 1 | ||
9 = | * 6 * 6 * sinα | |
| 2 |
| 1 | √2 | |||
P= | *10*10* | = 25√2 | ||
| 2 | 2 |
tyle wyjść miało z tego co pamiętam więc najwyrazniej jest dobrze ICSP
ale nie powiem,ze ten wzór ułatwia zycie, nie miałąm go podanego w szkole, ale chyba warto
zapamiętać
dziękuję
a moge liczyć na pomoc z pozostalymi zadankami?
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
chodziło mi oczywiscie o
to, że zdecydowanie ułatwia życie
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
Chociaż w wyprowadzaniu nie jestem najlepszy
Ja dla Ety mam specjalne zadanko
a możesz pomoc mi z tym 2 i 4? Pytanko do Ety, ten wzór
jest, że tak powiem oficjalny? bo nie chcialabym sytuacji, ze uzyje go na sprawdzianie i powie
mi nauczyciel, ze takiego wzoru nie zna i jest zle..
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
ale w
każdym razie bingo
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
| e*f | ||
P = | ||
| 2 |
to pole bez problemu się wyliczy, a co z obwodem ?
w rombie przekątne przecinaja
sie pod katem prostym, tak? wiec z pitagorasa mozna chyba wyliczyc dlugosc jednego boku, co
nie ?
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
a co z 2. zadaniem? jak zrobić?
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
Dziękuję ogromnie za pomoc
Jeśli Ci
się nudzi to bym Cię pomęczyła jeszcze chwilke z jednym zadankiem, ale jesli nie to nie
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
Eta najwyżej pomoże
1. W trapezie równoramiennym wysokość poprowadzona z wierzchołka kąta rozwartego podzielila
dluzsza podstawe na odcinki, z ktorych dluzszy ma 8 cm dlugosci. Wiedzac,ze wysokosc ma 7 cm,
oblicz pole tego trapezu.
2. W trapezie rownoramiennym, którego ramię ma dlugosc 12 cm, kat ostry ma miare dwa razy
mniejsza od kata rozwartego trapezu. Wiedzac,ze przekatna jest prostopadla do ramienia, oblicz
pole trapezu.
powiedz mi co robisz żeby wpasc jak zrobic takie zadanka? bo ja robie rysunek i mysle co mozna
tylko wyliczyc i do niczego nie moge dojsc.. to jest jakiś koszmar
a to nie jest, ze
lenistwo czy coś tylko naprawdę mimo szczerych chęci, nic nie mogę wskurać
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
albo przynajmniej się podziel
rozpiszesz mi te zadanka?
dziękuję z góry
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
1/
| a+b | ||
|EB| = | = 8
| |
| 2 |
| a−b | a+b | a−b+a+b | ||||
bo: |AE|+ |EB|= | + | = | = a
| |||
| 2 | 2 | 2 |
| a+b | ||
P= | *h=. 8*7= 56 | |
| 2 |
już chyba kiedyś to rysowałem. Jest to podstawowa własność trapezu równoramiennego
dłuższa podstawa to 2 niebieskie i jeden zielony
krótsza podstawa to 1 zielony
wysokość podzieliła dłuższą podstawę na niebieski oraz zielony+niebieski. Teraz mi powiedz co
jest dłuższe
niebieski czy
zielony + niebieski
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
teraz mam jedna watpliwosc co do tego pierwszego, zaraz
napisze i narysuje jak zrobilam w nowym poscie bo tu juz za duzo tego wszystkiego i prosze o
sprawdzenie bo jakas sprzecznosc mi wychodzi i cos sie pogubilam..
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
D dzięki wielkie w każdym razie
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}