matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania wymierne
Kasia:
(x−2)(4−8x)
√
3x
2
+7
=0
5 cze 19:33
M:
15 mar 06:14
Mei Lin:
x−2=0 x=2 lub
1
4−8x=0 −8x=−4 8x=4 x=
2
lub 3x
2
+7=0 3x
2
=−7 sprzecznośc
15 mar 12:41