matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcanie wzrów.
xxxxx:
ΔV
Fw
=
t
m
Wyznaczcie mi z tego wzrou "m" . Proszę , pilne..
5 cze 18:31
ancymon:
Δv
F
w
t*F
w
=
⇔ m*Δv = t*F
w
⇔ m=
t
m
Δv
5 cze 20:27