matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MONUKA**&:
witam,czy ktos pomoze mi w wyznaczeniu y funckji jako funcje zmiennej x z podanego rownania 1/(x-2)+2/(y+1)=1
8 kwi 17:14
Ola:
y= 1 + 2/(x-3), czyli jest o funkcja podstawowa y= 2/x i przesunięta o wektor: [3,1]
9 kwi 09:57