matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tales
mystery:):
Oblicz długość odcinka |AE|, |BE|,|BD|, wiedząc, że AB||CD i |AB|=6 ,|AC|=4, |CD|=e
5 cze 07:34
kachamacha:
wykorzystaj proporcje
5 cze 10:01
kachamacha:
6
8
=
AE
4+AE
24+6AE=8AE 24=2AE AE=12
5 cze 10:04
mystery:):
no AE to wiadomo a reszte jak?
12 cze 15:21