matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanko
on:
mam pytanie co do [k(k−1)(k+1)]
2
−a co sie stanie jeśli k=1 wtedy będzie 1*1*1=1 a 1 nie jest podzielne przez 36
1
=0,2777
36
https://matematykaszkolna.pl/strona/2996.html
4 cze 22:16
Eta:
dla k=1 otrzymasz (1*0*2)
2
= 0 zero jest podzielne przez 36
4 cze 22:18
on:
aha dziekuje
4 cze 22:22