matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Max:
zad. oblicz 1.
2+x
y=
x(x+5)
2. 3x
3
−2x
2
−6x+4=0
4 cze 21:55
krystek:
A co masz wyliczyć?
4 cze 21:58
Eta:
2) x
2
(3x−2) −2(3x−2)=0 (3x−2)(x
2
−2)=0 (3x−2)(x−
√
2
)(x+
√
2
)=0 x=
2
3
v x=
√
2
v x= −
√
2
4 cze 22:02