matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
dudusiek11:
Zapisz podana równanie prostej w postaci kierunkowej 3x−5y+5=0 dzieki
4 cze 21:37
asd:
wyznaczamy poprosu "y" 2x−5y+5 = 0 5y = 2x+5 / dzielone na 5 y =
2
5
x + 1 <<<−−−− równanie poczytaj −−−>
http://www.math.edu.pl/rownanie-kierunkowe-prostej
4 cze 22:34