matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
dudusiek11:
Rozwiąż równanie : (x+2)(2x−8)(3−4x)
2
=0 dzieki
4 cze 21:35
krystek:
a w czym widzisz problem? a*b*c=0 wtedy i tylko wtedy gdy a=0 lub b=0 lub c=0( jeden z czynników jest równy zero)
4 cze 22:20