matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
dudusiek11:
∟Znajdź pierwiastki wielomianu (x−2)(x
5
+10x
4
−2x
3
). dzieki
4 cze 21:34
TOmek:
(x−2)x
3
(x
2
+10x−2)=0 x
1
=2 x
2
=0 x
3
,x
4
pierwiastki tego x
2
+10x−2
4 cze 22:11