pole koła
artex: Oblicz pole koła opisanego na kwadracie o przeciwległych wierzchołkach A=(5,1), C=(7,−3).
Pilnie potrzebuję pomoże ktoś?
4 cze 15:41
Tomek.Noah: liczysz dlugosc AC ta dlugosc to a√2 liczysz a a=2r
liczysz r i postawiasz do wzoru πr2
4 cze 15:47
ICSP: Tomek coś ci się pomyliło.
4 cze 15:49
artex: ok a pole koła wpisanego ?
4 cze 15:50
Tomek.Noah: no tak

liczysz dlugosc AC ktora jest ronwa 2r a potem liczysz r
4 cze 15:51
Tomek.Noah: wpisanego to tak jak wczesniej
4 cze 15:51
artex: tak myślałem ale teraz jeszcze opisane
4 cze 15:53