matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie?
artex:
2
Rozwiąż równanie:
−1=x ?
x−1
4 cze 15:33
artex:
Pomoże ktoś?
4 cze 16:15
Godzio:
2
− 1 = x D = R − {1}
x − 1
2 − (x − 1) = x(x − 1) 2 − x + 1 = x
2
− x x
2
= 3 x =
√
3
lub x = −
√
3
4 cze 16:24
artex:
dzięki wielkie
4 cze 16:26