matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
star:
Uzasadnij równość: 4
5n+2
=4
5n+1
+4
5n+1
+4
5n+1
+4
5n+1
4 cze 15:32
ICSP:
4
5n+1
+ 4
5n+1
+ 4
5n+1
+ 4
5n+1
= 4
5n+1
(1+1+1+1) = 4
5n+1
* 4 = 4
5n+1 +1
= 4
5n+2
4 cze 15:40