matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie funkcji kwadratowej
mm:
Rozwiąż równanie : 4x
2
−5=0
4 cze 13:48
Godzio:
(2x −
√
5
)(2x +
√
5
) = 0
√
5
√
5
x =
lub x = −
2
2
4 cze 13:54
mm:
Dziękuję
4 cze 14:05