matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
martha:
czy −sin(−pi/4)=sin(pi/4)
3 cze 13:23
yyy:
tak
3 cze 15:37
PanCogito:
π
√
2
sin
=
4
2
−π
π
sin
to jest sinus
w trzeciej ćwiartce. W trzeciej ćw. sinus jest ujemny czyli
4
4
π
−π
sin
= −sin
4
4
3 cze 15:38
martha:
dziękuje
3 cze 16:53