pierwiastki
zuet: 5x − √5 + √5x = 10 − 3√5
5x + √5x = 10 − 3 √5 + √5
5x + √5x = 7√5 + √5
co dalej, to w ogóle jest dobrze?
3 cze 13:19
zuet: odświeżam.
3 cze 15:55
ICSP: przejście z drugiego do trzeciego wiersza jest błędne.
3 cze 15:56
.: nie możesz odjąc od 10 − 3
√5 więc ostatnia linijka jest źle
zamiast tego powinno być
5x +
√5x = 10 − 2
√5
x (5 +
√5 ) = 10−2
√5 / : (5+
√5)
| | 10−2√5 | | 10 − 2√5 | | 5−√5 | |
x = |
| = |
| * |
| = |
| | 5+√5 | | 5+√5 | | 5−√5 | |
| | 50−10√5−10√5+2√5 | | 50−18√5 | | 50−18√5 | |
|
| = |
| = |
|
|
| | 52− (√5)2 | | 25−5 | | 20 | |
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
3 cze 15:57