matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiel
lato:
Dane są wielomiany: W(x)=3x2−x+1, G(x)=x2−1,R(x)=−4x+5 Znajdz: W(−1), W(x)−G(x), W x G , G2 Co do tego zadania mam pewne wątpliwości. Może mi ktoś pomoc?
3 cze 12:03
M4ciek:
Po co się powtarzasz :
https://matematykaszkolna.pl/forum/97443.html
3 cze 12:08