f wykładnicza
Pomóżcie!!!: funkcja wykładnicza
PILNIE PROSZĘ O POMOC!: Wykres funkcji g otrzymano w wyniku przekształcenia wykresu funkcji
f(x)=(1/2)x. Naszkicuj
wykres funkcjig i podaj jej wzór, jeżeli przekształceniem tym jest:
a) przesunięcie o wektor [0,−2]
b) przesunięcie o wektor [2,0]
c) przesunięcie o wektor [1,−1]
d) symetria względem punktu (0,0)
e) symetria względem osi OX
f) symetria względem osi OY
2 cze 19:02
klocuś:
a) przesunięcie o wektor [0,−2] y=1/2x−2
b) przesunięcie o wektor [2,0] y=1/2(x−2)
c) przesunięcie o wektor [1,−1] y=1/2(x−1)−1
d) symetria względem punktu (0,0) y=1/2x
2 cze 19:08
klocuś: e) symetria względem osi OX y=−1/2x
) symetria względem osi OY y=1/2(−x)
2 cze 19:09