przedziały wypukłości i wklęsłości, monotoniczności
Lena21: 1) Wyznacz przedziały wypukłości i wklęsłości oraz punkty przegięcia funkci y=x3+3x2−5x−4
2) wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema lokalne funkcji y=2x+1/2x2
3) wyznacz równanie stycznej do wykresu y= (2x+3)x2 w punkcie x0= −2
4) Wyznaczyć pochodną funkcji y= 2e2x3−^
Proszę o pomoc bo opuściłam kilka zajęć z maty przez pobyt w szpitalu i nie mogę teraz poradzić
sobie z materiałem:(
Z góry dziękuję
Lena
2 cze 18:07
marko: uzasadnij prawdziwość tożsamości
tga / 1+tg2 a =sin a cos a
6 cze 21:51