POMOCY
monika: Mając dane sina=915.Wyznacz cosa,tga,ctga
2 cze 16:52
ICSP: do zapisów ułamka użyj dużej litery U
2 cze 16:55
dooominisia: jest to I lub II ćwiartka (sina dodatni)
cosa oblicz ze wzoru:
sin2a+cos2a=1
tga=sinacosa
ctga=cosasina
2 cze 17:08
dooominisia: I ćwiartka: same plusy
II ćwiartka:sina na plusie, reszta na minusie
2 cze 17:09
ICSP: mi to na podstawę wygląda. Gdyby to było rozszerzenie ćwiartka na 100% była by podana.
2 cze 17:10
Grześ: jak nie masz podanej ćwiartce, to na rozszerzeniu rozpatrujesz też dwa zbiory rozwiązań... nie
ma tu jednoznaczności
2 cze 17:12
albertaa: | | 12 | | 9 | | 12 | |
cos= |
| tga = |
| ctg= |
| |
| | 15 | | 12 | | 9 | |
2 cze 17:32