matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole i obwod
loca PROSZE O POMOC:
Odcinek AC, gdzie A( −1 , 3) i C (4 , 8) jest przekatna kwadratu. Oblicz jego pole i obwod
2 cze 16:03
ICSP:
|AB| = d d = a
√
2
P = a
2
Obw = 4a
2 cze 16:08