matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji i na jego podstawie opisz własności tej funkcji
nick :
y= −x/x+3
2 cze 15:51
asd:
y =
−x
x+3
=
−1(x + 3) +3
x+3
= −1 +
3
x+3
czyli jest to funkcja y' =
3
x
przesunięta o wektor v = [−3,−1] będziesz wiedział jak to narysować
2 cze 16:09
asd:
http://www.speedyshare.com/files/28769844/funcka.jpg
tutaj zrzut z ekranu jak powinna wyglądać funkcja
2 cze 16:16