matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równan
Anka:
rozwiazac uklad równan y−x
−2
=0 x−8y
−2
=0
2 cze 15:38
Anka:
pomocyyy
2 cze 15:57
hwdtel :
⎧
x=
1
2
⎩
y=
1
4
2 cze 16:28
Grześ:
y=x
−2
podstawiamy: x−8x
4
=0 x(1−8x
3
)=0 x=0 lub x=1/2 y=0 lub y=4
2 cze 16:57