planimetria rownanie okregu
madzialove: Wyznacz równanie okręgu którego średnicą jest odcinek AB, gdzie A=(−1, 6), B=(5−4)
r wychodzi mi √34 dobrze licze? Bo nie wiem co z tym dalej zrobic?! POMOCY
2 cze 15:01
ICSP: Promień dobrze.
Oblicz teraz środek tego docinka.
Środek średnicy = środkowi okręgu
2 cze 15:04
madzialove: (x−2)2+(y−1)2=√34 2
(x−2)2+(y−1)2=34

?
tak to ma byc?
2 to jest to kwadratu
2 cze 15:10
ICSP: (x−2)2 + (y−1)2 = 34
Kwadrat piszesz o takim ptaszkiem: jest on nad klawiszem 6
2 cze 15:14
madzialove: Ważne, że dobry wynik

dziękuję
2 cze 15:21