matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funcja kwadratowa
ccc:
Wyznacz wszystkie wartośći współczynnika c dla których funkcja ma 2 różne miejsca zerowe. y=−x
2
+5x+c
2 cze 13:35
M4ciek:
1
o
Δ > 0 Δ = 25 − 4*(−1)*c Δ = 25 + 4c 25 + 4c > 0 25 > − 4c
25
c > −
4
2 cze 13:41