milucha: Mam problem.musze stwierdzic ktora liczba jest wieksza... √6-2*√5 czy log5* log20
+log22
doszlam tylko do takiego czegos,ze ta liczba z logarytmem ukrocila mi sie do 2+ 2/log2z10
co mam zrobic dalej? pomocy
8 kwi 15:58
Agatusia: tam nie jest + log 22 tylko log do kwadratu z 2...
musisz rozlozyc na logarytmy z 2 i 5
powinno sie troche chyba pzwijac
napisze koncowke
log kwadrat z 5 + 2 log z 5 razy log 2 + log kwadrat z 2
= ( log z 5 + log z 2 ) do kwadratu
=log kwadrat z 10 = 1
√ (√5 -1 )2 - to jest to pierwsze wyrazenie
8 kwi 17:41