matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
n
sebek1789:
oblicz ile wynosi ,,n,, jeśli funkcja y=(dwie trzecie n −1) x + jedna trzecia jest stała
1 cze 22:39
G:
Żeby funkcja była stała jej współczynnik kierunkowy musi być równy 0.
2
n−1=0
3
3
n=
2
1 cze 23:04