wyznacz wzor
sebek1789: wyznacz wzór prostej równoległej do y=− siedem dziewiątych + 3 przechodzącej przes punkt
D=(−1,9)
1 cze 22:18
ICSP: | | 7 | |
proste równoległe mają ten sam współczynnik kierunkowy . W twoim wypadku jest to − |
| |
| | 9 | |
| | 7 | |
y = − |
| x + b. Podstawiasz i wyliczasz b |
| | 9 | |
1 cze 22:23
sebek1789:
sebek1789: wyznacz wzór prostej równoległej do y=− siedem dziewiątych + 3 przechodzącej przes
punkt D=(−1,9) jest stała
1 cze 22:25
math.: x = −1
y = 9
podstaw do wzoru jak napisał ICSP
1 cze 22:29
Maria: Musisz rozwiązać układ równań. Pierwsze podstawiasz do wzoru; w drugim do wzoru funkcji
liniowej podstawiasz odpowiednio x i y z (−1;9).
1 cze 22:39