funkcja kwadratowa
wrrrrrrrrr: 1. podaj rozwiązanie |x
2-4| -4 ≥0
tak w szkole rozwiązywałam nie wiem czy dobrze:
x
2-4 ≥ 4 ≤ -x
2+4
2.
x
2-5x-4=y no normalnie delte prawda

a tu y= -|x-2| czyli y= -x+2

3. x
2+(y-2)
2=16
(x+2)
2+(y-3)
2=9
(x-4)
2+y
2-4=0
x
2=y
2-6x+10y-2=0
to są oddzielne rownania
4.
|x|<1
czyli: -1>x<1

tak tez pani nas uczyła
5. jak znaleźć wzór funkcji jak mam podane miejsca zerowe czyli (9;0) i (10;0) i
punkt(0;1) tylko podajcie układ równań ja dokończę... a może aż

6. dla jakich k nierówność jest sprzeczna

2x
2+kx+8≤0 liczę delte czyli k
2 - 16 = 0 czyli k albo4 albo - 4
i wtedy co dalej

7. dla jakich wartośći parametru m funkcja y=mx
2+mx+1 nie ma miejsc zerowych czyli delta
musi być mniejsza od zera tak

i jak dalej

8. dla jakich wartość parametru m równanie ma jedno rozwązanie które jest liczbą ujemną
3x
2+px+p+1=0 miałam idee ale jakoś mi nie wychodziło

9. przy brzegu jeziora chcemy wyznaczyć kąpielisko w kształcie prostokąta odgradzając je
sznurem. sznur ma 80 m długości. jakie wymiary powinno mieć kąpielisko aby powierzchnia
była największa.. oblicz ją
10. z drugu o długości 2m zbudowano model graniastosłupa o podstawie kwadratu. jakie
wymiary powinien mieć ten graniastosłup aby jego pole było największe...
11. przekątna prostokątna ma dł 85 powiększając każdy bok o 2 zwiększamy pole o 230
oblicz dł boków tego prostokąta
proszę wytłumaczcie mi to jakoś... błagam
z góry dzięki wielki

jak tłumaczycie to tak "łopatologicznie" żębym pojęła

kochani
jesteście