układ równań
uśmiech : Witam, czy mógłby ktoś obliczyć taki okład
| ⎧ | (x−3)(x+3) + 3y −x +2 = (x−2)2 +y | |
| ⎩ | −2x +y =2 |
|
Wiem że muszę zastosować wzory skróconego mnożenia itp. ale jednak wynik wychodzi mi nie
poprawny.
| ⎧ | x2 −9 +3y−x+2 = x2 −2x +4 +y | |
| ⎩ | −2x + y =2 | nie wiem, może źle coś liczę
|
1 cze 21:58
Grześ: x
2−9+3y−x+2=x
2−
4x+4+y , teraz dobrze

A z grumi:
y=2+2x i podstaw do 1. równania
1 cze 22:02
ICSP: okładów nie liczę
(x−2)
2 = x
2 − 4x +4
1 cze 22:02
Grześ: ja tam okład mogę policzyć....


Haha
1 cze 22:03
uśmiech : przepraszam ! na szybko pisałam i dziękuje za pomoc
1 cze 22:04