Cięzke zadanie. :(
sprd123: Witam!
Potrzebuję rozwiązania zadania.
− oblicz współrzędnie punktu D
− oblicz obwód
− oblicz odlegóść pkt. C od prostej AB
− oblicz pole
a) A = (3,0) B = (0,5) C = (−8,−2)
b) A = (3,1) B = (3,5) C = (−1,5)
Do podpunktu a otrzymałem już na tym forum odpowiedź za co serdecznie dziękuje. Jednak rozumiem
wszystko do momentu wyliczenia obwodu. Potem nic nie mogę zrozumieć, więc prosiłbym jeśli to
możliwe o wzorowe obliczenie tego, tak ażebym zapoznał się z tym jak tego typu zadania się
wykonuje.
Pozdrawiam!