Błagam o pomoc !
aguuuniaaaa: Punkt A=(2,1), B=(0,7) należą do okręgu o równaniu (x−1)2+(y+3)2=17. Zbadaj, czy punkty A, B,
S są współliniowe, jeśli S jest środkiem okręgu.
1 cze 20:08
krystek: jeżeli są wspólliniowe to muszą leżeć na prostej zawierającej środek okręgu
1 cze 20:10
aguuuniaaaa: Tzn co trzeba zrobić ?
1 cze 20:19
Bogdan:
Oblicz najpierw współrzędne środka odcinka A(2, 1), B(0, 7)
1 cze 20:29
krystek: Zrób najlepiej rysunek . jeżeli punkty będą leżały po przeciwnej stronie środka ,to jak pisze
Bogdan środek odcinka musi pokrywać się ze środkiem okręgu.Myśle ,że zrozumiałeś.
1 cze 20:41