matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy ! Pilne !!
aguuuniaaaa:
Napisz równanie siecznej okręgu (x−2)
2
+(y−1)
2
=5 równoległej do stycznej a) przechodzącej przez punkt O=(0,0) b) poprowadzonej z punktu A=(2,−3) Ile prostych spełnia warunki zadania ?
1 cze 19:27