matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Help!
yyyyy:
PROSZE
! o odpowiedz oblicz wartosc wyrazenia: tgα25stopni*tgα64stopni*tgα65stopni*tgα26stopni
1 cze 19:04
G:
tg65
o
=ctg25
o
tg64
o
=ctg26
o
Podstawiamy: tg25
o
*ctg25
o
*tg26
o
*ctg26
o
=1*1=1
1 cze 19:12
angelika:
♥
1 cze 19:50