....
Sinus: Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu nastepujacych zadan
Zad1
oblicz wartosc wyrazenia:
a)tg25
o*tg65
o*tg26
o
b)sin
2 4
o+sin
2 12
o+sin
2 86
o+sin
2 78
o
Zad2
| | 2sinα+3cosα | |
wiedzac ze tgα=2 oblicz wartosc wyrazenia: |
| |
| | cosα−3sinα | |
1 cze 18:37
Sinus: podpunkt a jest zle powinno byc tg25o*tg64o*tg65o*tg26o
1 cze 18:40
M4ciek:
1 zadanie :
a )
tg25o * tg64o * tg65o * tg26o = ctg65o * ctg26o * tg65o * tg26o =
= ctg65o * tg65o * ctg26o * tg26o = 1
b )
sin24o + sin212o + sin286o + sin278o = cos286o + cos278o + sin286o + sin278o =
= sin286o + cos286o + sin278o + cos278o = 2
1 cze 19:09