matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy...
Krzyś :
3x+1
Dana jest funkcja f(x) =
. Obliczyć współrzędne punktu, w którym wykres funkcji
x+1
przecina oś OY
1 cze 18:37
G:
Wykres funkcji przecina oś OY w punkcie (0,y). Żeby wyliczyć y musimy w równaniu za x podstawić 0.
3*0+1
f(x)=
0+1
1
f(x)=
1
f(x)=1 A f(x) to innymi słowy y. Punkt przecięcia ma współrzędne (0,1)
1 cze 18:46
Krzyś :
Dziękuję
1 cze 18:52