matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi arytmetyczne
karinka931:
Oblicz x, wiedząc, że kolejnymi warstwami ciągu arytmetycznego są: x
2
+1 , x
3
, x
2
−1 help!
1 cze 16:01
dooominisia:
2x
3
=x
2
+1+x
2
−1 2x
3
=2x
2
x
3
=x
2
x
3
−x
2
=0 x
2
(x−1)=0 więc x
1
=0 lub x
2
=1
1 cze 16:24