dziedzina rownania
justa: jaka sie oblicza dziedzine rownania podanego nizej, czy może obliczac nie trzeba tylko
wystarczy D={R}, bo nie czaje. Z gory dzieki za pomoc
i wlasnie jakie to rownanie jest, chodzi mi o nazwe.
1 cze 15:22
ICSP: równania wymierne. Widzisz tu gdzieś kreskę ułamkową albo pierwiastek?
1 cze 15:23
justa: no jest kreska ulamkowa, czyli trzeba to x + 2 = 0 −−> x = −2, czyli bedzie D = R/{−2},
dobrze ogarniam?
1 cze 15:30
ICSP: tak. Bardzo dobrze.
1 cze 15:30
justa: to coś tam umiem. a dziękuje.
1 cze 15:39