wykres funkcji g otrzymano w wyniku przeksztalcenia wykresu funkcji
goska: Wykres funkcji g otrzymano w wyniku przeksztalcenia wykresy funkcji f(x)=(1/2)x. Naszkicuj
wykres funkcji g i podaj jej wzor,jezeli przeksztalceniem tym jest;
c)przesuniecie o wektor [0.−2]
1 cze 15:09
ICSP: yyy przesunięcie funkcji liniowej o wektor? To tak się da?
1 cze 15:11
goska: tak jest w ksiazce w zadaniu:(
nie rzumiem tego
1 cze 15:41
goska: nie rozumiem*
1 cze 15:41
ICSP: y = U{1}[2}x
| | 1 | |
można go przesunąć o wektor 0;−2 i powstanie y = |
| x − 2. Pewien nie jestem bo pierwszy |
| | 2 | |
raz spotykam sie z przesuwaniem wykresu funkcji liniowej o wektor. To na pewno jest funkcja
liniowa?
1 cze 15:44