matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenie całki
marcin:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu zadania ∫(2x−3y+5z+2)dl ∫zdx−xdy+(y+1)dz gdzie krzywa K jest odcinkiem o równaniach x(t)=2t−1, y(t)= t+1, z(t)= t−1, 0≤t≤1
1 cze 13:19