Oblicz prawdopodobieństwo tego że w czterech rzutach
alga: Oblicz prawdopodobieństwo tego że w czterech rzutach monetą uzyskamy więcej orłów niż reszek.
1 cze 12:22
dooominisia: A−w czterech rzutach otrzymamy więcej orłów niż reszek
Ω==2*2*2*=24=16
Muszą zajść sytuację:
4 orły
3 orły i 1 reszka, więc(o−orzeł, r−reszka),
A:
(o,o,o,o)
(r,o,o,o)
(o,r,o,o)
(o,o,r,o)
(o,o,o,r)
A==5
P(A)=516
1 cze 13:37
alga: Dzięki ,tak waśnie myślałam ,chciałam się tylko upewnić, ponieważ , na innym forum zrobiono to
zupełnie inaczej.Ja dostałam 5 . Pozdrówka
8 cze 14:10