pomoc
Oświecony: Co źle robię?
Treść zadania. Oblicz sumę wszystkich liczb podzielnych przez 11.
a
1=22 a
n=99 r=11
| | 99 − 22 | | 77 | |
n= |
| + 1 = |
| + 1 = 7 +1 = 8 |
| | 11 | | 11 | |
| | 22+(8−1)*11 | | 22+77 | | 99 | |
S8 = |
| * 8 = |
| * 8 = |
| * 8 = 4912 * 8 = 396 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
Ma wyjść 495
1 cze 11:53
ICSP: To 11 nie jest podzielne przez 11?
1 cze 11:54
Oświecony: W przykładzie a) były wszystkie dwucyfrowe, podzielne przez 6 i 6 nie zostało uwzględnione, a
wynik wyszedł dobry.
1 cze 11:55
ICSP: DWUCYFROWE
1 cze 11:56